VW 181 kubel

-------------------- De nieuwste updates staan onderaan de pagina --------------------

 

En toen was er.......................................de Kubel.

Op deze pagina vind je het relaas van de aanschaf van onze VW 181, naslag werk, foto's en weetjes over de VW 181. Tips of suggesties zijn natuurlijk altijd welkom via info@legervoertuigen.nl.

Onze wens was het voertuigpark uit te breiden met een leuke kleine Jeep, moest deel uit hebben gemaakt van het leger, Hij moest makkelijk in gebruik zijn en liefst per direct inzetbaar. Van heel ons wensen pakket was enkel het laatste een illusie. Werk heb je natuurlijk altijd. Zeker als je voor kwaliteit gaat. Oh, ja, hij wordt voor de vrouw om mee rond te gaan toeren.

De aankoop.

Medio Juli 2013 vonden we onze Kubel in Kaatsheuvel. Rood van kleur maar wel een EX leger Jeep. Bwj 1970. Met een 1300cc motorblok (niet orgineel) maar zeer goed lopend, en ook de reductie kasten zitten eronder. Overigens zoeken we voor in de toekomst nog wel een orginele 1500 a 1600cc motor. Eventuel met inruil van deze motor. Tips, we horen het graag.(gevonden)

Er waren echter steeds meer aanwijzingen dat deze VW dienst had gedaan in het Leger. De groene kleur onder het rode, de benzine kachel als ook de lichtschakelaar in de cabine bevestigen ons vermoeden.

Eerst maar eens alles goed schuren en schoonmaken. Met hulp van de mannen thuis.

Naar een goede opname bleken er toch wat meer rotte plekken in te zitten dan eerst gedacht. De vloer was slecht en ook in de wielkasten zaten slechte plekken. Hiervoor een vakman ingeschakeld die ons helpt de delen (compleet) te herstellen die slecht zijn. Hiermee zijn we half Augustus 2013 mee gestart en al een heel eind mee op weg.

Update 25-01-2014.

Inmiddels is er weer hard gewerkt aan de restauratie werkzaamheden van de kubel. Nog meer slechte delen zijn verwijderd maar ook nieuwe delen zijn gemonteerd.

De plaatjes van de slechte delen.....

En naar de herstel werkzaamheden.

Zodra we weer nieuws hebben plaatsen we het erbij. Blijf daarom de site regelmatig volgen voor nieuwe restauratie avonduren.

Update 09-06-2014.

Inmiddels zijn we grote stappen verder met de Kubel. Albert heeft vakkundig zijn laswerk afgerond. Nieuwe zij panels, complete vloerdelen, een nieuwe front panel en alle rotte delen zijn vervangen. Nu kunnen we weer zelf verder met schuren en plamuren. Ook gaan we de motor vervangen voor de orginele 1600cc kubel. We hadden er een 1300cc kever blok inzitten.

Vervangen van het front panel. Nieuwe geleverd door csp-shop.

Ophalen van de Volkswagen.

Demonteren van de 1300cc motor.