Evenementen

Kijk voor de meest actuele foto's van evenementen in het fotoalbum

Langstraat weekend 2004

Jubileum weekend "General Green foundation"

Brabanthallen

Legervoertuigen.nl wint eerste prijs tijdens.....................

Weekendje Axel 26- 27 en 28 Juli 2002

Mammoet rit 2002

Open dag Soesterberg

 

Langstraat weekend 2004

 

Dit jaar vond voor de tweede keer vanuit Zeeuws Vlaanderen het Langstraat weekend plaatst. Ondanks het voetbal en de slechte weersvoorspellingen was de opkomst ook dit jaar weer goed.  Voor ons begon het weekend al op woensdag avond toen we met windkracht 9 vertrokken naar Axel.

 

Bij dezen een sfeer impressie.

 

Allereerst het opbouwen van het kampement, waar Jo nog niet echt kon geloven dat dit voor hem een weekendje rust moest gaan worden.

 

 

En toen stond alles overeind.

 

   

En had Jo eindelijk zijn rust gevonden!

 

 

En was er tijd om bij te kletsen over alles wat er allemaal in het groene voertuigen gebeurt was tijdens het vervangen van een dynamo!

 

 

Foto's tijdens de rondrit waarbij een bezoek werd gebracht aan het Canadees museum.

 

 

En hierbij nog wat leuke foto's van het kampement.

 

 

Op zaterdag avond was er de barbeque met daarna de voetbal wedstrijd.

 

 

 

En op zondag tot slot nog een aantal behendigheid proeven met het voertuig. Deze werd gewonnen door het team van Benjamin Koolen en liet hiermee zijn schoonvader op verre afstand achter zich. Of dit wel zo slim was laten wij onszelf niet over uit!!!

 

 

We hopen dat iedereen ook dit jaar weer veel plezier heeft beleeft aan het Langstraat weekend. Wij in ieder geval wel.

 

Jubileum weekend "General Green foundation" 3 en 4 mei 2003.

 

Het weekend van 3 en 4 mei 2003 stond voor het "GAF" in het teken van haar tien jarig bestaan. Een weekend waarin we terugblikten op hetgeen wat ons allemaal gepasseerd heeft en vooruit keken op hetgeen wat er aan te komen staat. In ieder geval was het weer een compleet verzorgt weekend waarin we niets te kort kwamen.

 

Op zaterdag middag begon het festijn op het "GAF" terrein met koffie en gebak. Daarna had iedereen de mogelijkheid om zijn kunnen te beproefen op de Axelse vlakte. Zelf hebben we ervoor gekozen om even lekker uit te waaien op het strand van Breskens.

 

Daarna was het tijd geworden voor een overheerlijke Gourmet avond.

 

 

Toen we al dit overheerlijke eten naar binnen hadden gewerkt ging bij sommige alle remmen los. Dit duurde tot in de late cq vroege uurtjes.

 

 

 

Op zondag ochtend hadden we nog een rit door de Zeeuwse landschappen waarin we ook nog een bezoek brachten aan een radio zendamatuer. We werden hier ontvangen met koffie en koekjes. In de loop van de na-middag was het weekend voor ons al weer voorbij. En rond het vroege avond uur reden Brabandse weer binnen.

 

 

Bij dezen willen wij de "GAF" nogmaals bedanken voor het ontzettend gezellige weekend.

 

Terug naar boven.

Deelname aan de presentatie van de "Army Vehicle Club" in de Brabanthallen 26 tot en met 28 december 2002.

Door de Army Vehicle Club werden wij uitgenodigd om aanwezig te zijn tijdens het Truck festijn wat plaatsvond in de Brabant hallen in Den Bosch. Onze bijdrage was de Brandweer Daf tezamen  met de Munga.

Hieronder een greep uit de aanwezige voertuigen aangeleverd door de "Army Vehicle Club"

Een complimentje richting de "Army Vehicle Club" is bij dezen wel op z'n plaats. Het zag er allemaal keurig netjes en verzorgd uit. De "Army Vehicle Club" presenteerde een Nederlands, Amerikaans en Engels kampement.

Een geintje van Mark van Stappershoef kon niet uitblijven. Het betreft de onderste tekst waarvan de bekende onder ons precies weten  waar het over gaat.

Gelijk nog maar even de site gepromoot,

 

en naar de zangkunsten van Henk Wijngaard geluisterd. "Met de vlam in de pijp was één van de bekende nummers die Henk Wijngaard ten gehore bracht.

 

Terug naar boven.

Legervoertuigen.nl wint eerste prijs tijdens.....................

Nachtweekend met strandrit.

In het weekend van 26 en 27 oktober organiseerde het "GAF" haar nachtweekend gecombineerd met de strand rit. Een weekend waarin we veel plezier hebben gehad maar ook de nodige spanning heeft geheerst. Het plezier vloeide voort uit het keurig georganiseerde weekend en de spanning uit de onverwacht omgeslaande weersomstandigheden.

Aangekomen op vrijdagavond hebben we allereerst het kampement opgebouwd waarnaar we een bezoekje hebben gebracht aan de plaatselijke shoarma leverancier. Het was wel nodig om onze inwendige maar te gaan versterken naar een lange rit en het opbouwen van het kampement.  Helaas kwam er  niet zo gek veel van de nachtrust doordat het ontzettend hard waaide.

Op de zaterdag waren we drukdoende met de nodige boodschappen, het brengen van diverse huisbezoekjes, en onszelf voorbereiden op de dropping. Zoals ieder jaar dachten we met de eerste prijs naar huis te gaan. Omdat er in ons achterhoofd toch nog wel enige twijfel heerste besloten we een heel sterk team samen te gaan stellen. We hadden intelligentie en uithoudingsvermogen nodig. We wisten namelijk niet wat we konden verwachten. Voordat we met de dropping begonnen wenste we de overige deelnemers nog even succes toe want we wisten dat ze dat nodig zouden hebben.

De dropping bestond uit een rit die ons langs een twaalf tal vragen leidde. Vragen die niet allerdaags waren en waar menig deelnemer geen antwoord op wist. Vragen uit het heden en verleden. Maar ook strik vragen werden ons gesteld. Doordat wij voor de overwinning gingen hebben we de nodige hersenen laten kraken tijdens het beantwoorden van de vragen. En dat was ook wel te merken aan de eind uitslag. Het gemiddelde goed beantwoorde vraag lag op 3. De groep Legervoertuigen.nl scoorde 9 van de 12 gestelde vragen goed. Daardoor mochten wij ook de eerste prijs in ontvangst nemen.

Uiteraard werd deze overwinning tezamen met de nodige sapjes tot in de late uurtjes gevierd.

Op de zondag ochtend was het vroeg op staan om te vertrekken naar het strand. Voor mijzelf was dit ochtend ritueel een iets mindere ervaring omdat ik voor de tweede keer niet geslapen had dor het harde waaien van de wind. Maar naar verloop van enkele uren kon ook ik weer op gang komen en mee afreizen naar het strand.

Maar wat er toen gebeurde.................................................

Voordat we aanbeland waren op het strand waren er al enkele deelnemers hun zeiltjes van hun voertuigen verloren die ergens in de weilanden beland waren. Ook op het strand was er een heel harde gure wind te vinden. Naar enkele vakken over het strand gereden te hebben kwamen we vast te zitten neve de waterkant. Niets vermoedend stapte ikzelf en mijn medepassagier uit om het één en ander te bekijken. Het zag er allemaal niet zo slecht uit. Waar we niet bij stil stonden was het snel stijgende waterpijl en het feit dat we in een zandbak beland waren. We zaten helemaal vastgezogen in een soort van moeras. In een tijdsbestek van een kwartier werd het helemaal een chaos.

 

Ook mijn vader die een handje wilde helpen kwam binnen no-time, vast te zitten in dezelfde zandbak. Op dat moment werd er alle minuut door de mede deelnemers alle middelen ter beschikking gesteld om de berging te gaan verzorgen van de twee gestrande voertuigen. Doordat het water binnen enkele minuten centimeters steeg moest dit snel gebeuren.

Gelukkig wist iedereen snel te handelen en konden de lierkabels over een afstand 60 meter aangekoppeld worden. Helaas leverde dit ook nog eens de nodige natten kleren op voor de hulpverleners. Na verloop van een half uurtje stonden de voertuigen op de droge. Had dit nog een kwartier langer geduurd was mijn webje vergaan in de Zee.

Vandaar dat ik graag een woord van dank uitspreek aan iedereen die zijn of haar medewerking heeft verleent aan de berging. Natuurlijk ook aan de mensen die vol medeleven dit gebeuren aan hebben moeten zien.

Persoonlijk ben ik wel weer even van het strand rijden genezen.

Tot slot bedank ikzelf maar zeker ook de overige deelnemers hier vanuit het sprookjesdorp het "GAF" voor het te gek gezellig en keurig georganiseerde weekend.

©Rolf van Hest

Terug naar boven.

Weekendje Axel 26- 27 en 28 Juli 2002

Helaas is het verslag verloren gegaan. Maar foto's zeggen al genoeg.

 

Wat mooie foto's gemaakt van de voertuigen.

En ook was het nodig om te sleutelen. Gelukkig waren nieuwe onderdelen niet ver weg.

 

Op pad met de Gestapo wagen.Kijk maar eens goed naar het linker voorwiel op de vierde foto.

  

Ook nog even een groepsfoto.

En nog even de site promoten.

Terug naar boven.

Mark den Boer stuurde ons deze tweetal serie foto's toe. Allereerst ééntje van de Mamoet 2002 rit en de twee tijdens de opendag in Soesterberg.

Mamoetrit.

Terug naar boven.

Opendag Soesterberg.

Terug naar boven.